Arvin Tarina

Elettiin vuotta 2015 kun istuin ratsastuskoulussa tuntiponini selässä. Muistan sen hetken, kun päätin että minusta tulee vielä jotain suurta näiden eläinten kanssa. Minä kuulun tänne, hevosten pariin ja haluan olla vielä ihan oikea kilparatsastaja. Pian sain ensimmäisen oman hevosen, perhehevosen jonka kanssa oli helppo opetella hevosen omistajana olemista. Nautin suunnattomasti rennosta harrastamisesta, mutta mielessäni oli edelleen unelma kilpaurasta. Hevosemme ei ollut soveltuva kilpakäyttöön, sen jalat eivät kestäneet enää tavoitteellista valmentautumista esteratsastuksessa. Aloin haaveilla kilpahevosesta.

Perheellämme ei ollut varaa hevosen hankintaan, ja vanhempani totesivat: ”Hanki kuule poika itse hevosesi jos sellaisen haluat!” Ja siitä se ajatus lähti! Tuona päivänä päätin, että vielä tulee se päivä kun minulla on kilpahevonen. Aloin valmistaa koruja, ja myymään niitä eri tapahtumissa. Pian media kiinnostui 11-vuotaasta korukauppiaasta, ja minusta tehtiin ensimmäiset lehtihaastattelut. Sain myös omat sosiaalisen median kanavat, ja niin ”homma räjähti käsiin”. Hetkessä minulla oli tuhansia seuraajia, korujani tilattiin verkossa sekä kalenterini täyttyi uusista myntitapahtumista. Pian tarinani alkoi myös kiinnostaa, ja minua pyydettiin eri tilaisuuksiin kertomaan itsestäni. Ja niin 11-vuotiaasta, ihan tavallisesta Pukkilalaisesta pojasta kasvoi Suomen nuorin yrittäjä, somevaikuttaja ja motivaatiopuhuja. Tammikuussa 2017 oma hevonen saapui talliin ja harjoittelu kohti kilparatsastajan uraa alkoi. Valkon kanssa lajiksemme valikoitui ratsastuksen kuninkuuslaji, kenttäratsastus. Ylsimme aina aluemestaruus hopealle saakka.

2019 tuli aika vaihtaa hevosta hieman kapasiteettisempaan kumppaniin. Hankin toisen hevosen, itse tienaamillani rahoilla tietenkin. Sessa tamman löydettyäni kasvoi myös tavoitteet. Tajusin, että nyt minulla on hevonen kansalliselle, ehkä jopa kansainväliselle tasollekin.

Kausi 2021 oli meidän läpimurtomme. Voitimme kenttäratsastuksen junioreiden Suomen mestaruuden, olimme mukana senioreiden SM-hopeajoukkueessa sekä alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa myös hopeajoukkueessa. Starttasimme myös ensimmäisen CCN2* kilpailun Ypäjällä jolloin sijoituimme toiseksi. Kansallinen ikäluokkakärki on nyt saavutettu. Tulevina kausina tähtäämme kansainvälisiin sijoituksiin.

Nyt minulla on onni elää omaa unelmaani. Mutta kaiken tämän lisäksi haluan toimia esimerkkinä siitä, että kaikki esteet elämässä, kuin kilpakentilläkin on tehty ylitettäväksi.

​​​​​

Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan toiminnan takaamiseksiLue lisää